За контакти

Преустановяваме приемането на плащанията с банкова карта

Уважаеми клиенти,

На 29.06.2019 г. изтича срокът за регистрация на електронни магазини, получаващи плащания в брой, съгласно Наредба Н-18 на Министерство на Финансите, която определя режима на плащанията в брой.

На 11 март 2019г. сме отправили запитване до НАП във връзка с прилагане на изискванията на Наредба Н-18, но и до момента не е получен отговор с тълкуване на разпоредбите по специфичния казус на novafirma.bg.

Спазването на клаузите на Наредбата изисква извършването на значителна промяна на системата на сайта novafirma.bg и заделяне на значителни ресурси за осигуряване на дефинираните изисквания в наредбата. В нормативната уредба се предвижда и издаване на електронни касови бонове за плащанията с банкова карта, които се приравняват наплащания в брой, но такива фискални устройства не се предлагат на Българския пазар. 


С цел избягване увеличение на цената за потребителите ни, Ви уведомяваме, че на 28.06.2019 г. novafirma.bg преустановява приемането на някои видове плащания, които според Наредба Н-18 се считат за "плащания в брой" към "Регистър.БГ" ООД.

Плащането на услугите ще може да се извършва по следните начини:

  • Чрез банков превод;
  • Online чрез ePay като регистриран потребител;
  • В брой на каса EasyPay;
  • Чрез банкомат (B-Pay).
  • чрез Пейпал