За контакти

Услуга: Подаване на Годишни финансови отчети от адвокат на novafirma.bg

Услуга: Подаване на Годишни финансови отчети от адвокат на novafirma.bg

Ние ще подадем Годишните финансови отчети вместо Вас!

 
В периода до 29 юни всяка година novafirma.bg предлага услугата "Подаване на Годишни финансови отчети".
(през 2021 година срокът за подаване на ГФО в ТР е удължен до 30.09.2021г.)
 
***
- Ако не разполагате с електронен подпис и не искате да губите времето си в чакане по опашки;
- Ако не сте в България и трябва да подадете документите за дружеството си;
- Ако предпочитате да подадете отчетите си без да ставате от компютъра;
 

Кой подава Годишни финансови отчети в Търговския регистър?

Съгласно Закона за счетоводството и Закона за търговския регистър, всички дружества (ООД и ЕООД), които СА ИМАЛИ дейност през предходната година, трябва в срок до 30 юни да обявят Годишните финансови отчети в Търговския регистър.

Ако сте пропуснали да подадете нулева декларация в ТР в срока до 31 март, можете да подадете "нулеви" ГФО в ТР за да избегнете налагането на глоба.

Как можем да помогнем с обявяване на ГФО?

В novafirma.bg можем да ви помогнем с тази задача -от нас ще получите вички НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за обявяване на ГФО на ООД или ЕООД в Търговския регистър и пълномощно за наш адвокат - само ги подписвате и ни ги изпращате. Примерен образец на нулеви отчети можете да намерите ТУК.

Ние предлагаме услугата "Подаване на Годишни финансови отчети от адвокат на novafirma.bg".
 
* Услугата се предлага само за ООД и ЕООД, които генерират документите за подаването през сайта.
* ние не съставяме Годишните финансови отчети- сайта генерира необходимите документи за подаването им в Търговския регистър, наш адвокат ги подава и Ви изпраща входящия номер. Примерен Образец на нулеви отчети можете да изтеглите от ТУК.
* Ако дружеството не е имало дейност през предната година, тогава не се подават ГФО, а Декларация по чл.38, ал.9, т.2 от ЗСч (че не е извършвана дейност). Ако сте пропуснали да подадете нулева декларация в ТР в срок, можете да подадете "нулеви" ГФО в ТР
* * *
Ние подаваме отчетите по електронен път и таксата за Търговския регистър ще бъде наполовина, т.е. 20 лв., които ще преведете по сметката на Търговския регистър).
 
Услугата се предлага ежегодно, само в периода от 01-ви януари до 29- ти юни- деня преди изтичане на срока за подаването на ГФО в ТР  (през 2021г. - до 29.09.2021г.Документите трябва да са ни изпратени до тази дата /след това услугата няма да бъде достъпна/.
 
***

Цена на услугата - подаване на ГФО в Търговски регистър:

промоционална цена за периода до 30.04.2021г. - 30 лв.
- промоционална цена за периода от 01.05.2021 до 30.07.2021г. - 40 лв.
- от 01.07.2021 до 29.09.2021г. цената на услугата е 50 лв.
Документите трябва да са ни изпратени до съответната дата.
 
Ако трябва да обявявате ГФО за повече от 1 година, всяка допълнителна година се таксува по 5 лева допълнително; например ако трябва да обявите ГФО за 2019 и 2020г., цената на услугата до 1 май ще бъде 35 лева (30+5), след 1 май- 45 лева (40+5) и след 1 юли - 55 лв. (50+5)
***
За да ползвате тази услуга:
 
1. Влезте в профила си в novafirma.bg;
2. Изберете услугата "Обявяване на Годишни финансови отчети" или натиснете бутона "Нова услуга" в лявото меню в профила, след което изберете услугата;
3. Въведете данните за дружеството и заплатете услугата;
4. Ще получите документите за обявяване на ГФО на е-мейл - разпечатайте ги от електронната си поща или от профила си в сайта;
5. Подпишете документите. С документите ще получите и пълномощно за адвокат - не е нужно да се заверява нотариално, а само да се подпише от управителя;
6. Внесете таксата на Търговския регистър (с документите ще получите и попълнено платежно нареждане);
7. Сканирайте подписаните документи, пълномощното, платежното нареждане и Годишните финансови отчети;
8. Изпратете ни документите и Годишните финансови отчети на е-мейл.
*
Наш адвокат ще подаде по електронен път документите и ще Ви изпратим входящия номер по е-мейл.
 
В случай, че след подаването, от Търговския регистър е постановен отказ по наша вина, ние ще поемем разноските за новото подаване на отчетите.
Ако от Търговския регистър е постановен отказ по Ваша вина (например ако сте въвели грешни данни за дружеството в сайта и поради това генерираните документи са грешни или ако документите не са подписани от управителя и/или съдружниците и това е причина за отказ), тогава Вие ще платите таксата на Търговския регистър за повторното подаване (20 лева), а ние ще подадем документите отново, а цената на нашата услуга (повторното подаване) ще бъде 20 лева.