За контакти

Започна работа Единния портал на Търговския регистър и Имотния регистър

Започна работа Единния портал на Търговския регистър и Имотния регистър

Днес, 27.07.2020г. започна работа новия Единен портал на Търговския регистър и Имотния регистър. Старите сайтове на Търговския регистър и Имотния регистър вече не работят и пренасочват към новия портал.

Справките в Единния портал бяха достъпни и през последния месец, но от днес онлайн услуги от двата регистъра могат да се заявяват само през него. Това става два месеца преди изтичане на крайния срок за подаване на Годишните финансови отчети /ГФО/ в ТР, който през 2020г. е удължен до края на м.Септември.

При разглеждане на услугите, предоставяни от портала прави впечатление, че са положени усилия повече хора да имат достъп до електронните услуги на двата регистъра: освен с досега ползваните физически електронни подписи, е предвидено до регистрите да се осъществява достъп и с ПИК от НАП, със сертификат издаван от самата Агенция по вписванията и чрез облачни електронни подписи - на Btrust и на Evrotrust.

Ако целта на допълнителните методи за идентификация е била да се стимулират обикновените потребители да ползват в сайта на ТР, искрено се съмняваме, че това може да се направи с лекота и без чужда помощ от обикновения потребител. Прави впечатление високия стил на изказа при описанието в сайта на ТР и в документите към електронните услуги, както и нелесното ориентиране в потала. 

Днес  не беше възможно и да се свържем с оператор на обявения телефон на ТР, за да получим помощ при ползването на сайта, тъй като всички оператори бяха заети при многокократното ни позвъняване. От екипа на ТР обаче реагираха бързо и адекватно на изпратеното от нас запитване по емейл. 

Дали редовия потребител ще успее  да се справи с новия Търговски регистър - това е въпрос, на който ще получим отговор в съвсем близко бъдеще.

В novafirma.bg ще разгледаме подробно новите функционалности на сайта на ТР и както и досега - ще се постараем да бъдем максимално полезни на Вас, нашите потребители.

Възползвай се от нашите свързани услуги: