За контакти

Видеоуроци в ТР за начина, по който се подават електронно документи в Търговския регистър

Видеоуроци в ТР за начина, по който се подават електронно документи в Търговския регистър

В Търговския регистър са публикувани видеоуроци за начина на подаване на документи с електронен подпис /КЕП/.

Публикуваните видеоуроци са за най-често ползваните услуги на ТР - за обявяване на Годишни финансови отчети и за регистрация на ЕООД и ООД.

Подаването става с електронен подпис, като данните се въвеждат в портала на ТР и в края на процеса заявената услуга се подписва с квалифициран електронен подпис /КЕП/. Дали подписът Ви работи както трябва можете да тествате предварително, а как става това можете да видите ТУК.
Документите се прикачват като сканирани файлове или самите pdf файлове се подписват с електронен подпис /с изключение на тези, които трябва да са нотариално заверени/.
N.B. Преди да можете да подадете документите, ще е необходимо да си направите профил в сайта на ТР и да въведете в него електронния подпис /сертификата/, с който ще подписвате.  Видеоурок как става това също е публикуван в сайта на ТР, можете да го видите и ТУК.

Подаване на заявление за обявяване на годишен финансов отчет по електронен път /Г2 /. 

 

Годишни финансови отчети в Търговския регистър се подават от дружествата, които са имали дейност през 2020г. - те са длъжни през 2021г. да подадат Годишна декларация в НАП в срок от 1-ви март до 30-ти юни, а след това да обявят и Годишни финансови отчети в Търговския регистър до 30.09.2021г. Отчетите се подават със заявление по образец на Търговския регистър - заявление Г2.

Ако дружеството не е имало дейност през предната година, тогава не се подават ГФО, а Декларация по чл.38, ал.9, т.2 от ЗСч  (че не е извършвана дейност или т.нар. декларация за неактивност).

В novafirma.bg можем да ви помогнем с тази задача -от нас ще получите НЕОБХОДИМИТЕ ДОКУМЕНТИ за обявяване на ГФО на ООД или ЕООД в Търговския регистър, а примерен образец на нулеви отчети можете да намерите ТУК.

Повече по темата можете да прочетете в БЛОГА на сайта или ТУК.
 

Заявление за регистрация на ЕООД/ООД по електронен път /А4/.                                                                                           

 

В случай, че имате електронен подпис, можете да сканирате готовите документи за регистрация на ЕООД или ООД и да ги подадете по електронен път. 

Повече по темата как се регистрира ЕООД и ООД можете да прочетете в БЛОГА на сайта или ТУК.

Възползвай се от нашите свързани услуги: